1.
On August 29, 2007 Ramesh celebrates his 2nd Birthday. What was the day
• A.
Tuesday
• C.
Thursday
• B.
Tuesday
• D.
Wednesday
• Report
Explanation :
29th August 2007 = (2006 years + Period from 1st January 2007 to 29th August 2007)
Counting of odd days:
2000 years have 0 odd day.
2001 to 2006 has 5 ordinary years and 1 leap year
5 + 2 = 7 odd day = 0 odd day

 Jan. Feb. Mar. Apr. May. June. July. Aug. 31 28 31 30 31 30 31 29

= 241 days = 34 weeks 3 days = 3 odd days.
Total No. of odd days� = 0 + 0 + 3 = 3 odd days
August 29th 2007 falls on Wednesday
Report
 Name Email
2.
What was the day of the week on 15th August 1947?
• A.
Sunday
• C.
Friday
• B.
Saturday
• D.
Monday
• Report
Explanation :
15th August 1947 = (1946 years + Period from 1st January 1947 to 15 August 1947)
Counting of odd days :
1600 years have 0 odd day, 300 years have 1 odd day
47 years = 11 leap years + 36 ordinary years
 = (11 x 2) + (36 x 1) odd days
 = 22 + 36 = 58 odd days = 2 odd days

 Jan. Feb. Mar. Apr. May. June. July. Aug. 31 28 31 30 31 30 31 15

 = 227 days = 32 weeks + 3 days� = 3 odd days
 Total No. of odd days = 0 + 1 + 2 + 3 = 6 odd days
 The required day was Saturday.
Report
 Name Email
3.
Mr. Sridhar's 1st wedding Day was on 10th June 1994. What was the day?
• A.
Saturday
• C.
Thursday
• B.
Friday
• D.
Sunday
• Report
Explanation :
10th June 1994 = (1993 + Period from 1st January 1994 to 10th June 1994)
Counting of odd days:
1600 years has 0 odd days. 300 years has 1 odd day
93 years = 23 leap years + 70 ordinary years
 = (23 x 2) + 70 odd days = 46 + 70 = 116 odd days
 = 16 weeks + 4 odd days

 Jan. Feb. Mar. Apr. May. June. 31 28 31 30 31 10

 = 161 days = 23 weeks = 0 odd days
Total No. off odd days = 0 + 1 + 4 + 0 = 5 odd days
June 10th 1994 was Friday.
Report
 Name Email
4.
Ramya got selected as an IAS officer on July 2nd 2000 What was the day?
• A.
Sunday
• C.
Monday
• B.
Tuesday
• D.
Thursday
• Report
Explanation :
July 2nd 2000 = (1999 years + Period from 1st January 2000 to 2nd July 2000)
Counting of odd days:
1600 years have 0 odd days. 300 years have 1 odd day.
99 years = 24 leap years + 75 ordinary years
 = (24 x 2) + 75 = 48 + 75 = 123 odd days
 = 17 weeks + 4 days = 4 odd days

 Jan. Feb. Mar. Apr. May. June. July. 31 29 31 30 31 30 2

 = 184 = 26 weeks + 2 days = 2 odd days
Total No. of odd days = 0 + 1 + 4 + 2 = 7 odd days
July 2nd 2000 is Sunday
Report
 Name Email
5.
Find the day of the week on 22nd February 1976
• A.
Monday
• C.
Saturday
• B.
Sunday
• D.
Tuesday
• Report
Explanation :
1976 = (1975 + Period from 1st January 1976 to 22nd February 1976)
Counting of odd days:
No. of odd days in 1600 = 0, No. of odd days in 300 years = 3
75 years = 18 leap years + 57 ordinary years
= (18 x 2) + 57 = 36 + 57 = 93 odd days
= 13 weeks + 2 odd days = 2 odd days
No. of days from 1st January to 22nd February = 31 + 22 = 53
= 7 weeks + 4 days = 4 odd days
Total No. of odd days = 0 + 3 + 2 + 4 = 9 days = 2 odd days
22nd February 1976 is Tuesday
Report
 Name Email
• Pages
• 1
• 2